Blog

Trouwen in Benschop | Arieko & Willemijne

Trouwen in Benschop

Voor mijn laatste bruiloft van dit trouwseizoen mocht ik afreizen naar het mooie Benschop. Arieko en Willemijne trouwden hier in het voormalig gemeentehuis en het huwelijk werd voltrokken door de opa van Arieko! Trouwen in Benschop

Voorbereidingen bruidegom

Ik begon deze dag bij Arieko thuis, waar hij door zijn moeder in trouwpak werd geholpen. De trouwauto, een mooie roomwitte Ford Mustang stond al klaar en werd nog even voorzien van wat bloemwerk.

Trouwen in Benschop

Ondertussen waren de videografe en ik naar het ouderlijk huis van Willemijne gereden, waar de kapster net klaar was met haar bruidskapsel. Willemijne droeg haar haren los, wat heel gaaf stond bij de stijl van de trouwjurk. Terwijl Arieko arriveerde moest de jurk nog even dichtgeknoopt worden en de sluier werd in het haar gezet. De aanstaande bruidegom moest dus heel even geduld hebben.

Trouwen in BenschopTrouwen in BenschopTrouwen in Benschop

Voor de fotosessie had dit bruidspaar diverse plekjes uitgezocht rondom Schoonhoven, de plaats waar ze zijn gaan wonen.

Trouwen in BenschopTrouwen in BenschopTrouwen in BenschopNa de fotosessie werd het bruidspaar opgewacht door de daggasten en was er even tijd voor een broodje en koffie. Daarna vertrok het gezelschap naar de locatie van de burgerlijke ceremonie. Zoals gezegd werd het huwelijk voltrokken door de opa van Arieko. Heel bijzonder als je opa dit voor je kan en wil doen. Hij had zijn toespraak helemaal uitgeschreven op papier, mooi om te zien!

Trouwen in BenschopNa het Ja-woord voor de wet, werd er getrouwd in de kerk. Willemijne werd binnengebracht door haar vader, altijd weer een bijzonder moment. Na de kerkdienst werd er gestrooid met rozenblaadjes.

Met je daggasten door de MacDrive

En toen…toen was het tijd voor een McFlurry, haha! Arieko en Willemijne zijn zeer frequente bezoekers van de MacDonalds heb ik begrepen. En dan mag zo’n lekker ijsje op je bruiloft natuurlijk niet ontbreken! Alle daggasten mochten door de MacDrive voor een lekkere snack, voordat we vertrokken naar Woudenberg, waar het diner en feest plaats zouden vinden.

Bij het Henschotermeer maakten we de familiefoto’s en was er nog tijd voor wat foto’s van het bruidspaar samen.

Het is drie dagen na de bruiloft, als ik een mailtje krijg van het bruidspaar. De oma van Arieko is de avond ervoor overleden. En dat terwijl ze een paar dagen daarvoor nog de hele dag aanwezig was op de bruiloft en mee mocht maken hoe haar man het huwelijk voltrok. Haast niet te bevatten eigenlijk, dan ligt trouwen en rouwen plotseling heel dicht bij elkaar. En dan zijn de laatste foto’s waar ze op staat direct zo waardevol! Ik realiseer me op zo’n moment weer even hoe fijn ik mijn werk vind. Het maken van herinneringen waar mensen mee kunnen nagenieten, maar ook troost uit kunnen halen. En ik ben blij dat ik van opa en oma samen nog een mooi portret heb kunnen maken.

Trouwen in Benschop

Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *